Fisketur, samt røgning af fisk
Vi valgte at slå to fluer med et smæk i forhold til K4-aktiviteterne, vi aftalte nemlig, at vi ville tage ud og fiske, og derefter røge de fisk, vi eventuelt ville fange.
Vi tog derfor ud og købte en røgeovn i BilTema (dette blev gjort i samarbejde med UC Syd, ovnen blev derfor købt til uddannelsesstedet). Ovnen blev i første omgang købt til en aktivitet, hvor vi skulle røge edderfugl, problemet med nævnte ovn var blot, at håndtaget til låget var lavet af plastik, det smeltede derfor da ovnen blev tændt. Heldigvis var Tor hurtig til at lave et nyt håndtag af træ.
Den første af vores to K4-aktiviteter handlede om at vi ville tage ud og fiske, og takket være Tors insiderviden i fiskeverdenen, havde han fået nys om, at der var stor chance for fangst i havnen i Aabenraa. Der var størst chance for at fange makreller.
Jeg blev hentet af studiegruppen hjemme hos mig klokken 16:00, sådan cirka, og vi drog så mod Aabenraa. Da vi havde gjort et stop på en tankstation, og endelig fandt ud til den mole vi skulle stå ved, var klokken omkring 17:00. Vi overlod meget af starten, af aktiviteten, til Tor, da han er den mere rutinerede fisker af os 4 i gruppen, han klargjorde stængerne og andre småting, og vi gik derefter så i gang.
Vi fangede ikke rigtig noget, og kunne heller ikke rigtig se nogle fisk i vandet, den første time til halvanden, men pludselig så vi en kæmpe ørred plaske på havoverfladen, og Tor besluttede sig derfor så for, at vi skulle skifte den ene fiskestangs blink, så vi kunne fiske efter ørred med den.
Men stadigvæk, ingen fangst!
Da klokken begyndte at nærme sig 20:00, og det så småt var begyndt at blive køligt og mørkt, besluttede vi os for at det var på tide at begynde røgningen af fiskene. Problemet var blot, at vi ingen fisk havde fanget! Heldigvis havde Tor taget nogle sildestykker med, som skulle være brugt til foder for fiskene, men eftersom, at der var mange stykker tilovers, besluttede vi os for at røge nogle af dem i stedet, hvilket er begyndelsen på vores anden aktivitet; røgning af fiskene.
Eftersom jeg ikke rigtig havde taget muligheden for at fiske, tog jeg teten da det kom til røgningen af fiskene.
Jeg hældte sprit i beholderne som ses på venstre side på billedet herunder, hældte savsmuld under pladen hvor fiskene lå, og fik til sidst saltet og lagt sildene på risten. Det tog omtrent en halv times tid, hvor vi imellemtiden fik tiden til at gå med en øl, som Tor havde medbragt, og en god snak.
Ovenover ses det færdige resultat af vores røgede sild. Eftersom de andre ikke havde lyst til at smage, måtte jeg, med min viden omkring sild, efter 2 år på Bornholm, vurdere om resultatet var positivt.
Jeg må erkende, at de nok havde fået lige en knivspids for meget salt, men smagen af den røgede fisk var meget god.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar